Западните разузнавателни агенции прогнозират, че войната на Русия срещу Украйна ще

...
Западните разузнавателни агенции прогнозират, че войната на Русия срещу Украйна ще
Коментари Харесай

CNN: Войната в Украйна ще продължи до 2025 година

Западните разследващи организации предвиждат, че войната на Русия против Украйна ще продължи най-малко още две години. Очаква се и ново контранастъпление на въоръжените сили на Украйна. Това написа CNN, базирайки се на свои източници.

Докато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън продължава да упорства пред високопоставени законодатели да одобрят настояването му за помощ от 60 милиарда $ (109,45 милиарда лева) за Украйна, администрацията осъзнава, че това евентуално е последният късмет за ново военно финансиране от Съединени американски щати за разкъсваната от война страна преди президентските избори през 2024 година, съобщи " Фокус ".

Законодателите са съобщили това непосредствено на Белия дом, съобщи американски чиновник пред CNN. И с цел да подчертаят сегашната невъзможност, чиновниците на Пентагона не са провели нито една среща от предишния месец насам, с цел да решат какво да изпратят на Украйна от оръжейните ресурси на Министерството на защитата - тъй като не са останали пари за финансиране на пакетите с военна помощ.

Продължаващата западна поддръжка за Украйна е от решаващо значение, настояват американски и западни чиновници, даже когато бойните линии останаха значително статични през последните няколко месеца след несполучливата украинска контраатака за отвоюване на територия, завзета от Русия.

Въпреки това в кратковременен проект чиновниците на американското разузнаване не считат, че намаляването на финансирането от Съединени американски щати ще има огромно отражение върху бойното поле в Украйна. Русия се бори да се прегрупира, което печели на Украйна известно време, настояват осведомени с оценките. Но в по-дългосрочен проект неналичието на американска помощ може да разреши на Москва да възвърне темпото, като усили доставките на оръжие и се възползва от поддръжката на Иран и Северна Корея, твърди един от чиновниците пред американската медия.

Очаква се тази година Украйна да работи за подсилване на отбранителната си индустриална база и за възобновяване на силите си в очакване на още по-тежки боеве през 2025 година - тактика, върху която евентуално ще се концентрира и Русия.

" Ето за какво продължаващата поддръжка от страна на Запада е толкоз значима, защото през идната година ще бъде направено всичко, което ще реши по какъв начин ще се развият събитията през 2025 година и вероятно по-късно ", счита този чиновник, представен от " Фокус ".

Друг опит за огромна контраатака от страна на Украйна, за делене на съветските сили в южния окупиран град Мелитопол, евентуално  ще се случи след най-малко две години, декларира американски боен чиновник, намиращ се в Европа, а американски и западни служители не чакат нито Украйна, нито Русия да реализират огромни триумфи на бойното поле през 2024 година

И двете страни са " прекомерно изтощени във връзка с войските и оборудването, с цел да забележим големи придвижвания през 2024 година ", твърди този чиновник. Украинците са обсъждали 2025 година като " по-възможен вид във връзка с това, което могат да генерират, с цел да стартират нова атака ", декларира военният чиновник.

Въпреки това Русия продължава да се пробва да принуди Украйна да се подчини с големи ракетни и безпилотни офанзиви, ориентирани към Киев и други огромни градове в страната, което раздира украинската противовъздушна защита. Украйна също по този начин се бори за набиране на нови бойци, изключително след изтощителния опит за контраатака, който лиши живота на хиляди хора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР